A baleseti adó be nem fizetésének következményei: Amennyiben a baleseti adó fizetésére kötelezett jármű tulajdonosa, vagy ha van akkor üzemben tartója nem fizeti be a biztosítási adó összegét, akkor annak akár rendszámvesztés is lehet a következménye.


A biztosító társaságok ugyanis a befolyt díj alapján első körben a baleseti adó összegét egyenlítik ki az adóhatóság felé, és a megmaradt befizetési részt könyvelik a kötelező biztosítás szerződésre. Ha azonban ez az összeg kevésnek bizonyul, és nem képződik további befizetés, akkor a szerződés megszűnik díjnemfizetési indokkal, melynek az a következménye, hogy a biztosító értesíti az okmányirodát, akik kivonják a forgalomból a járműt.

Nagyon fontos itt megemlíteni, hogy amennyiben a gépjárművet kivonják a forgalomból, akkor a biztosítás megszűnésétől a kivonás napjáig fedezetlenségi díjat is kell fizetni, ami a kötelező biztosítás alapdíjához képest nagyon magasnak mondható.

A másik fontos tényező az, ha a fizetési módnak banki díjlehívás van megjelölve. Számos Ügyfelünk már jelezte, hogy megadott egy levonási maximum limitet, melynek következtében a biztosító a baleseti adóval növelt esedékességet már nem tudta levonni a számláról. Ez sok kellemetlen bonyodalmat okozhat, melyre ajánlatos fokozottan odafigyelni mindenkinek.